lavanti

Śródziemnomorski koncept kulinarny z polską duszą

Duszą tego wyjątkowego konceptu jest łączenie tradycyjnych włoskich smaków z polskimi, wysokiej jakości składnikami. To tutaj klasyczne, pochodzące z południa Europy potrawy nabierają niepowtarzalnego charakteru dzięki wykorzystaniu w nich miejscowych produktów.

Śródziemnomorskie serce

L'avanti to miejsce opierające się na prostocie śródziemnomorskiej kuchni.

Risotto, gnocchi, saltimbocca, świeże sałaty z owocami morza, krem z pomidorów a także przygotowywana na miejscu pizza przenoszą nas wprost do urokliwych trattorii znad Adriatyku.

Oryginalne, włoskie makarony oraz pieczone tu ciasta tworzą niepowtarzalny klimat tego miejsca i sprawiają, że pragnie się celebrować każdą chwilę tu spędzoną.

Dobry adres

Kameralna przestrzeń przy ulicy Grzybowskiej została zaadaptowana dla kilkudziesięciu gości.

Czynna od 8:00 do ostatniego gościa, czyli w godzinach, które zadowolą z pewnością każdego warszawiaka.

W ciągu dnia L'avanti to idealne miejsce spotkań biznesowych i towarzyskich, na śniadanie, szybki lunch, czy sycący obiad. Można tu wstąpić rownież na pyszną kawę i deser – tak po prostu.

L'avanti nocą

Wieczorem włoski koncept zamienia się w miejsce spotkań przyjaciół,

gdzie przy lampce dobrego wina lub wykwintnej kolacji chcą posłuchać muzyki i spędzić czas w modnej części Warszawy. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Oprócz ciekawego i zdrowego menu obfitującego w sałaty, zupy, makarony i dania mięsne można spróbować wyśmienitych koktajli specjalnie dobieranych do serwowanych tu potraw.

 

Polska Dusza

Śródziemnomorskie smaki to niewątpliwie coś co nigdy się nie nudzi.

Jeżeli dodamy do tego doskonałej jakości polskie składniki to uzyskamy kuchnię, do której warto powracać.

Wykorzystane w potrawach miejscowe sery, wędliny, warzywa, zioła i grzyby dobierane w zależności od sezonu dodają nietuzinkowego sznytu dobrze znanym europejskim daniom.